FinansWatch

USA's centralbankchef vil ikke bøje sig for Trump

Trump kritiserer leder af centralbank for rentestigninger. Bankchef siger, han ikke vil følge krav om at gå.

Jerome Powell | Foto: Federal Reserve

Lederen af USA's centralbank, Jerome Powell, siger, at han ikke vil træde tilbage. Heller ikke hvis præsident Donald Trump beder ham om at gøre det. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Powell fik tidligere fredag spørgsmålet under et pressemøde i Atlanta.

"Nej," lød hans korte svar, da han blev spurgt, om han vil træde tilbage, hvis Trump beder ham om det.

Trump udpegede i februar sidste år Powell som ny chef for centralbanken. Præsidenten har i flere omgange udtrykt sin irritation over, at Powell sammen med sin bestyrelse i centralbanken har gennemført flere renteforhøjelser.

Han har beskyldt Powell for at skade det økonomiske opsving i USA. Amerikanske medier har rapporteret, at Trump i julemåneden spurgte sine rådgivere, om han har magt til at afsætte Powell.

Centralbanken hæver typisk renten, når der er ved at komme for meget fart på økonomien. Ellers kan det føre til en overophedning og et pludseligt kollaps i samfundsøkonomien.

Powell konstaterede fredag, at den amerikanske økonomi er stærk lige nu. 

Tal for beskæftigelsen, som kom tidligere på dagen, viste, at der i december blev skabt 312.000 nye arbejdspladser i USA uden for landbruget. Tallet var overraskende højt og vil uden tvivl glæde præsidenten.

Men det kan samtidig være et varsel om, at den næste rentestigning kan være lige om hjørnet.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs