Danske valutareservetal kan afsløre første intervention siden 2017

Nationalbanken kan have interveneret i valutamarkedet i december for første gang siden marts 2017. Det kan dagens tal for Danmarks valutareserve løfte sløret for, når det offentliggøres kl. 17.
RITZAU FINANS

Ifølge Jyske Bank er der tegn på, Nationalbanken i julemåneden intervenerede med kroneopkøb, efter at kronen blev yderligere svækket mod euro.

Det tyder det på, når man sammenholder Nationalbankens nettostilling over for bankerne med blandt andet likviditetsprognosen for staten.

"Det vil i givet fald være første gang siden marts 2017, at Nationalbanken er aktiv med intervention for at styre fastkurspolitikken."

"Intervention i december vil indikere, at der kan være en selvstændig renteforhøjelse på vej fra Nationalbanken," skriver rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank i en kommentar.

Han finder det mest sandsynligt, at Nationalbanken vil følge den traditionelle procedure med en renteændring (formentlig på 10 basispoint) efter intervention på ca. 20 mia. kr. og der fortsat er pres opad på kursen mellem euro og kroner.

"For os er det helt udramatisk, at kronen er svækket over for euroen, da Nationalbankens indlånsrente er 25 basispoint lavere end ECB’s indskudsrente."

"Det vil derfor være helt naturligt, hvis rentespændet bliver indsnævret på et tidspunkt, hvor pengepolitikken i euroland langsomt bliver strammet op," skriver Morten Hassing Povlsen.

ECB rente på indskudsbeviser er på minus 0,40 pct., mens Nationalbankens ledende rente på er på minus 0,65 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også