Investorerne ser Fed stoppe rentestigninger

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil ikke hæve renterne i 2019, mener investorerne. Det skriver Wall Street Journal.
Jerome Powell | Foto: Federal Reserve
Jerome Powell | Foto: Federal Reserve
RITZAU FINANS

Investorerne tror i stigende grad på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ikke vil hæve renterne i 2019. Fed funds futures viser høj sandsynlighed for, at renterne vil slutte 2019 på eller under de nuværende niveauer.

Det skriver Wall Street Journal.

Fed funds futures, som investorer bruger til at vurdere centralbankens rentepolitik, viste onsdag 91 pct. sandsynlighed for, at renterne lander på eller under de nuværende niveauer. Det er en markant ændring fra november, hvor futures indikerede, at renterne med 90 pct. sandsynlighed ville ende højere i 2019.

"Vi er opmærksomme på, at økonomien ikke nødvendigvis er så god ved vores prognoser i år, som den var det sidste år. Uforudsete hændelser kan betyde, at vi laver mindre ændringer," sagde chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, i sidste måned ifølge Wall Street Journal.

Investorernes tro på at centralbanken ikke vil fortsætte rentestigningerne er et udtryk for den faldende tillid til den økonomiske udvikling i landet. Hvorvidt investorerne får ret afhænger af, hvor meget den seneste markedsvolatilitet påvirker investering og forbrug, skriver avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også