FinansWatch

Tidligere finsk centralbankschef favorit til ECB-chefpost

Ifølge afstemning foretaget af Financial Times er tidligere direktør i den finske centralbank favorit til at efterfølge Mario Draghi som chef for Den Europæiske Centralbank.

Foto: Arkiv: Polfoto/Michael Probst

Den tidligere direktør i den finske centralbank, Bank of Finland, Erkki Liikanen vurderes af økonomer til at være den mest sandsynlige efterfølger til Mario Draghis post som chef for Den Europæiske Centralbank.

Det fremgår af en afstemning foretaget af Financial Times, skriver avisen.

Erkki Liikanen er den mest sandsynlige - men ikke nødvendigvis den bedste - kandidat til at overtage chefposten efter Mario Draghi, mens der ifølge afstemningen peges på Benoît Cœuré, der er bestyrelsesmedlem i ECB, som den foretrukne efterfølger.

Af de 24 adspurgte økonomer i forbindelse med Financial Times' afstemning har syv stemt på Benoît Cœuré som den foretrukne efterfølger, hvor blot én adspurgt mener, at der er størst sandsynlig for, at han vælges. Sammenlignet stemte otte på Erkki Liikanen som den mest sandsynlige efterfølger, men kun tre stemte på den tidligere finske centralbankschef som det foretrukne valg.

"Mit valg og mine penge er på Erkki Liikanen. Han kombinerer sin centralbankserfaring med imponerende politisk erfaring i hjemlandet som finansminister og i EU-Kommissionen, hvor han har haft to mandater som kommissær," siger Andre Sapir, der er seniorforsker og professor ved Free University i Bruxelles, til Financial Times.

Blandt andre favoritter til posten er den franske centralbankschef François Villeroy de Galhau.

Mario Draghi ventes at aftræde med udgangen af oktober efter otte år på posten.

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs