FinansWatch

Medie: Facebook er gået videre med planer om egen kryptovaluta

Facebook vil gøre det muligt for sine brugere at overføre penge til hinanden direkte gennem en app, og man er ifølge Bloomberg ved at udvikle sin egen kryptovaluta til formålet.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Facebook er på vej til at udvikle en ny kryptovaluta, som skal gøre det muligt at overføre penge direkte gennem appen WhatsApp på tværs af landegrænser.

Det skriver Bloomberg ifølge Finans.

Bloomberg har talt med unavngiven personer tæt på begivenhederne, som fortæller, at Facebook er i fuld gang med at udvikle den digitale valuta, som skal være bundet til den amerikanske dollar som det, man kalder en 'stablecoin'.

I første omgang vil fokus være på det indiske marked, men det vil dog gå en rum tid, inden den nye valuta kan være en realitet, da man fortsat er ved at overveje sin strategi på området, siger kilderne.

Der har i længere tid været spekulationer om, at Facebook kunne finde på at bevæge sig ind på området for finansielle ydelser, da man i 2014 hyrede daværende PayPal-topchef David Marcus til at stå for sin messenger-app. I maj i år blev han samtidig sat i spidsen for selskabets såkaldte blockchain-initiativer, og Facebook har ifølge Bloomberg oprustet betydeligt i den afdeling, som nu tæller 40 medarbejdere.

"Som mange andre virksomheder undersøger Facebook mulighederne for at udnytte blockchain-teknologien. Dette medarbejderhold udforsker mange forskellige muligheder. Vi har ikke mere at fortælle lige nu," lyder det fra en talsmand for Facebook i en skrivelse sendt til Bloomberg.

I maj skrev netmediet Cheddar ligeledes, at Facebook arbejdede på en kryptovaluta.

Kryptoforbud til overvejelse i Danske Bank  

Storbank indblandet i Facebook-skandale 

Facebook forbyder alle annoncer med kryptovalutaer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs