Private udlåner småbeløb til skyhøje renter på ny platform

En ny platform gør det muligt for privatpersoner at låne penge direkte til hinanden. Ofte er renten helt op til 100 pct. Det skriver Finans.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Privatpersoner udlåner penge med skyhøje renter på en ny platform, som får kritik fra flere sider. Det skriver Finans.

På den digitale platform Primutu kan privatpersoner udlåne mindre beløb, typisk mellem 500 og 1500 kr., direkte til andre brugere. Udlåneren bestemmer selv vilkår, rente og løbetid. I nogen tilfælde løber renterne op i 100 pct. Primutu fraskriver sig ethvert ansvar for lånene, men tilbyder et gældsbrev til parterne, så de kan gå rettens vej, hvis noget går galt.

Den nye låneform vækker bekymring hos både Forbrugerrådet Tænk og Socialdemokratiet, som mener, at platformen kan være med til at skabe yderligere problemer for gældsplagede personer. Primutu afviser dog kritikken.

"Det, at folk bliver sat i en dårligere økonomisk situation, er jeg uenig i. Man behøver ikke have en dårlig økonomi for at være i RKI-registret. Det, at folk kan finde en på vores hjemmeside, der gerne vil låne dem penge, synes jeg er en fin ting i stedet for at tage kviklån, der nok er det værste, man kan gøre," siger stifter og ejer Peter Price til Finans.

Kritik: Tiltag mod kviklån har været nytteløse

Politikere lytter til forsikringsbranches bøn: Flertal klar til at se på et Ribers for svindlere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også