FinansWatch

May udskyder officielt brexitafstemning i Underhuset

Den britiske premierminister, Theresa May, vil holde nye samtaler med EU om den såkaldte bagstopper.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jessica Taylor

Ganske som ventet har Storbritanniens premierminister, Theresa May, mandag eftermiddag officielt udskudt tirsdagens planlagte brexitafstemning i det britiske underhus.

Det oplyser hun under en tale i Underhuset.

"Aftalen ville blive afvist med en betydelig margin. Vi udskyder derfor afstemningen i morgen," siger May.

De britiske parlamentsmedlemmer skulle tirsdag have stemt om den aftale, som den britiske regering har forhandlet sig frem til med EU's forhandlere.

Allerede i løbet af mandagen skrev flere britiske medier dog, at May ville udskyde den afgørende afstemning.

Og årsagen er særligt den såkaldte bagstopper. Det siger May i sin tale mandag eftermiddag.

"Det er tydeligt, at selv om der er bred opbakning til mange af de afgørende dele af aftalen, så giver ét emne - den nordirske bagstopper - udbredte og dybe bekymringer," siger hun.

Premierministeren vil derfor holde nye samtaler med EU om bagstopperen.

Bagstopperen er et sikkerhedsnet, der træder i kraft, når overgangsperioden efter briternes udtræden udløber, medmindre eller indtil en bedre løsning på handelsområdet bliver fundet.

Bagstopperen skal sikre, at der ikke er en hård grænse mellem Irland og Nordirland. Den skal også sikre, at EU's indre marked er beskyttet mod, at der sniges uregulerede varer fra Storbritannien ind i EU.

May fortalte om den udsatte afstemning i Underhuset, hvor der under premierministerens tale var massive tilråb mod hende. Hun understregede dog gentagne gange, at hendes aftale er den bedst mulige for briterne.

"Selv om jeg stemte for, at vi skulle blive i EU, så er min opgave at indfri resultatet af folkeafstemningen. Det gør den her aftale," siger hun.

Tirsdagens udskudte afstemning har fået det britiske pund til at falde til det laveste niveau siden juni 2017. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

 

/ritzau/Reuters

EU-Domstol: Briterne bestemmer selv om de vil blive i EU 

Tænketank: May vil næppe stoppe brexit trods EU-dom 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs