Bitcoin vakler: Når laveste niveau i år

Sidste års store samtaleemne blandt finansfolk med mod på gambling, kryptovalutaen Bitcoin, fortsætter fredag de seneste ugers bratte nedtur.
Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer
Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer
RITZAU FINANS

Prisen, der toppede i over 20.000 dollar for mindre end et år siden, er fredag morgen presset ned i 3352 dollar.

Det er 6,8 pct. mindre end torsdag og et fald på næsten 15 pct. fra fredag i sidste uge. Set over fire uger er prisen næsten halveret.

De seneste nedtur kommer ifølge Bloomberg News, efter at det amerikanske børstilsyn har udskudt en eventuel godkendelse af en børsnotering af værdipapirer i en fond, der handler med Bitcoin.

Børstilsynet havde oprindeligt stillet en afgørelse i udsigt i december, men vil nu først træffe beslutning i sagen den 27. februar.

"Stemningen i markedet er virkelig dårlig, og enhver dårlig nyhed har markant effekt," siger Timothy Tam, der er administrerende direktør for analysehuset Coinfi, til Bloomberg News.

Ifølge en opgørelse fra Coinmarketcap.com er værdien af verdens kryptovalutaer faldet med 730 mia. dollar fra højdepunktet i januar. Den samlede værdi er nu lige over 108 mia. dollar.

Grundlæggende er kryptovalutaer linjer af computerkode, der bliver digitalt underskrevet, hver gang de handles.

Bitcoin er den mest kendte og ældste kryptovaluta. Men der findes over 1000 andre i dag, som alle bygger på en teknologi kaldet blockchain.

Blockchainplatform under udvikling til handel med ikke-børsnoterede selskaber

Jyske Bank-boss opfordrer til undersøgelse af digitale centralbankpenge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også