FinansWatch

EU-topjurist: Storbritannien må gerne fortryde brexit

Storbritannien kan stadig fortryde EU-skilsmisse, vurderer EU-Domstolens generaladvokat.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Alastair Grant

EU-Domstolens generaladvokat vurderer, at Storbritannien har ret til ensidigt at fortryde brexit og lade være med at trække sig fra EU.

Det skriver EU-Domstolen i en meddelelse.

Generaladvokatens anbefaling er ikke en dom, men EU-Domstolen følger ofte anbefalingen, der fungerer som en slags rådgiver for dommerne. Det vides ikke, hvornår EU-Domstolen vil afgøre spørgsmålet.

Anbefalingen kommer, netop som det britiske parlament begynder fire dages debat om premierminister Theresa Mays forslag til en skilsmisseaftale med EU. Parlamentet skal stemme om forslaget om en uge.

Generaladvokat Manuel Campos Sánchez-Bordona anbefaler, at EU-Domstolen skal slå fast, at EU-traktatens artikel 50 tillader en ensidig tilbagetrækning fra processen om at forlade EU.

"Den mulighed fortsætter med at eksistere, indtil tiden hvor udmeldelsesaftalen formelt er afsluttet," skriver generaladvokaten.

Storbritannien står til at forlade EU den 29. marts næste år. 

Sagen om, hvorvidt Storbritannien stadig kan nå at trække sig, blev rejst af skotske politikere, som går imod brexit.

Mays skilsmisseaftale med EU skal stå sin prøve

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs