FinansWatch

Boksestjerne og DJ dømmes i sag om kryptovaluta

Hverken den amerikanske boksestjerne eller musikproducenten oplyste, at de blev betalt hundredetusinder af dollar for at skrive om kryptovaluta på de sociale medier.

Floyd Mayweather Jr. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Eric Jamison

Boksestjernen Floyd Mayweather Jr. og musikproducenten DJ Khaled er blevet dømt for at reklamere for ulovlige kryptovaluta-aftaler.

Hverken Khaled eller Floyd "Krypto" Mayweather oplyste, at de blev betalt hundredtusinder af dollar for opdateringer på sociale medier.

Det skriver Wall Street Journal og The Daily Telegraph.

Mens kryptovaluta-startups sidste år brugte kendissers opbakning til at rejse millioner af dollar til softwareprojekter, har de store stjerners opbakning ikke altid været lovlig.

Da bokseren Floyd Mayweather sidste år skrev, at hans 22 mio. følgere på Instagram fremover kunne kalde ham "Floyd Krypto Mayweather", angav han ikke, at hans opdateringer om digitale valuta bragte ham 300.000 dollar på kontoen.

Herfra kom 100.000 fra grundlæggerne af den digitale mønt Centra, der ligeledes betalte DJ Khaled 50.000 dollar for at skrive, at Centra var en "game changer".

Nu er bokseren og musikeren blevet idømt bøder af den amerikanske finansvagthund SEC på henholdsvis 614.755 og 152.725 dollar.

Grundlæggerne af Centra er desuden under anklage for at skabe fiktive direktører, lyve om aftaler med kreditkortvirksomheder samt for at betale kendte for at reklamere for deres kryptovaluta.

 

/ritzau/FINANS

Bankudfordrer inviterede unge bloggere på spaophold: Gengældte med positiv omtale uden reklamedeklaration 

Dansker har rejst kvart milliard til kryptovaluta 

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs