FinansWatch

Centralbankchefer diskuterede ordvalg om renteforhøjelser

De amerikanske centralbankchefer er enige om behovet for en renteforhøjelse "ganske snart". Det fremgår af referatet fra det seneste rentemøde.

På Federal Reserves seneste rentemøde den 8. november diskuterede de amerikanske centralbankchefer behovet for at ændre i ordvalget "fortsatte gradvise" renteforhøjelser. Der var dog samtidig enstemmighed omkring behovet for en renteforhøjelse "ganske snart".

Det fremgår af referatet fra mødet.

Bankcheferne vurderede på mødet, at økonomien i perioden siden mødet i september havde udviklet sig som ventet, både set i forhold til arbejdsmarkedet, forbruget, erhvervslivets investeringer og prisudviklingen.

"Som en konsekvens ventede medlemmerne fortsatte gradvise forhøjelser i målintervallet for federal funds rate ville være på linje med vedvarende udvidelse af den økonomiske aktivitet, et stærkt arbejdsmarked og inflation nær komiteens symmetriske mål på 2 pct. på mellemlang sigt," står der at læse i referatet.

Medlemmerne af Federal Reserves styrekomite, Federal Open Market Committee (FOMC), der fastsætter renten i USA, diskuterede desuden behovet for at være fleksibel omkring tilgangen til renten, og mange af deltagerne mente, at rentemeddelelsen fra centralbanken skulle have et mere dataafhængigt fokus.

Federal Reserves chefer noterede sig på mødet, at den amerikanske økonomi fortsat voksede med en "stærk rate", ligesom jobmarkedet fortsat var blevet styrket. Husholdningernes forbrug var også blevet styrket, mens væksten i erhvervslivets investeringer var aftaget fra et meget højt niveau tidligere. Samtidig var prisudviklingen fortsat nær bankens mål om en stigning på 2 pct. om året.

"Baseret på nylige aflæsninger af forbruget, priser og arbejdsmarkedet indikerede deltageren generelt få forandringer i deres bedømmelse af de økonomiske udsigter med en forventning om en fortsættelse af den økonomisk vækst over den underliggende trend, indtil den bremser op til en hastighed tættere på trenden på mellemlang sigt," hedder det i referatet.

Fed-formand sender aktier op og renter ned

Fed-formand fokuserer mest på økonomien 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs