FinansWatch

Advokat: Ny teknologi udfordrer status quo

Nye teknologier inden for blockchain og betalingssystemer vil skabe regulatoriske udfordringer, skriver advokat Annette Printz Nielsen, co-head of fintech hos Bird & Bird, i en ny klumme.

Hvis finansvirksomheder vil anvende databaseteknologien blockchain i eksempelvis betalingssystemer til brug for overførsel af valuta, kan det rejse spørgsmål om, hvorvidt den finansielle regulering er klar til blockchain.

Det skriver advokaten Annette Printz Nielsen, co-head of fintech hos Bird & Bird, i en ny klumme hos FinansWatch, hvor hun påpeger, at nye teknologier altid udfordrer status quo.

"Anvendelse af blockchain teknologi i den finansielle sektor for eksempel betalingssystemer vil formentlig i lige så høj grad, som vi har set det med cloud baserede it-systemer, rejse nye problemstillinger," lyder det i klummen.

Læs hele klummen her:

Er den finansielle regulering klar til blockchain? 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs