FinansWatch

Klumme: Derfor vil aktiv forvaltning sandsynligvis give et merafkast

Selvom 2018 foreløbig har budt på skuffende afkast og de aktive investeringsstrategier generelt har lidt, så er det ikke tid til at omlægge til passiv forvaltning, mener Jesper Kirstein, stifter af Spektrum Fondsmæglerselskab.

Jesper Kirstein, stifter af konsulenthuset Kirstein. | Foto: PR

Året 2018 har ikke være det bedste for aktive investeringsstrategier, og det kan friste til at overveje at lægge om til en passive strategi.

"Betyder det så, at man ikke længere skal tro på aktiv forvaltning? Ikke nødvendigvis. Holder de langsigtede tendenser, vil faktorerne atter give medvind og aktiv forvaltning sandsynligvis merafkast," skriver Jesper Kirstein, stifter af Spektrum Fondsmæglerselskab, i en ny klumme på FinansWatch.

I klummen gennemgår han seks risikopræmier, som ifølge MSCI har givet et årligt merafkast på 0,5 og 4 pct. i forhold til verdensindekset og giver sit bud på, hvad der kendetegner en god forvalter.

Læs klummen her: Prøv med en nuanceret holdning til aktiv forvaltning

Andre klummer:

Klumme: Derfor er det noget rod at sammenligne pensionsafkast

Klumme: Udgør den kinesiske gæld et problem? 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs