FinansWatch

Låneplatform vil forpligte banker til at henvise til alternative muligheder

Bankerne bør altid informere vragede kunder om alternativer, mener låneplatformen Flex Funding. Finans Danmark er uenig.

Henrik Vad, adm. direktør for Flex Funding.

Når danske banker afviser at låne penge til små og mellemstore virksomheder, bør de informere dem om alternative muligheder. Det mener Flex Funding, der de seneste fem år har formidlet penge fra private långivere til mindre virksomheder. Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Det undrer mig, at Finans Danmark ikke ønsker at understøtte det herhjemme til gavn og glæde for væksten i det danske samfund," siger Flex Fundings adm. direktør Henrik Vad.

I Storbritannien har en række storbanker, herunder HSBC, Barclays, Santander og Danske Bank forpligtet sig til at henvise kunder til godkendte låneplatforme.

Hos Finans Danmark vurderer man imidlertid, at det ikke er en hensigtsmæssig løsning.

 

Crowdlending vinder frem som alternativ investeringsmulighed

Ombudsmand: Ny lånespiller må ikke sammenligne sig med banker

Hemmelighedskræmmeri om klage over ny lånespiller 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs