FinansWatch

Tidligere Sydbank-direktør får toppost i Finanstilsynet

Den tidligere Sydbank-direktør Preben Lund Hansen er udnævnt til næstformand i Finanstilsynets bestyrelse.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har udnævnt forhenværende direktør i Sydbank Preben Lund Hansen til ny næstformand i Finanstilsynets bestyrelse.

Det skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

"Preben Lund Hansen har været medlem af Finanstilsynets bestyrelse siden 2015."

"Han har 45 års erfaring fra banksektoren og var gennem 21 år direktør i Sydbank, hvorfra han gik på pension i 2013," skriver Finanstilsynet.

Udnævnelsen kommer efter et tumultarisk år for toppen af Finanstilsynet.

I maj valgte daværende bestyrelsesformand Henrik Ramlau-Hansen at trække sig. Det skete, da han i en længere periode var finansdirektør i Danske Bank.

I takt med at sagen om Danske Banks enorme svigt og potentielle markante hvidvask af milliarder gennem sin estiske filial kom frem, blev der stillet spørgsmålstegn ved, om Ramlau-Hansen kunne sidde på den øverste post i statens finansielle vagthund.

Ikke mindst efter det kom frem, at Danske Banks ledelse tidligt var opmærksom på problemerne i Estland, også i den periode, hvor Henrik Ramlau-Hansen var finansdirektør.

Det kulminerede med en rapport fra Finanstilsynet, der stærkt kritiserede Danske Bank.

"Som tidligere medlem af ledelsen i Danske Bank tager jeg min del af ansvaret, og jeg ønsker på ingen måde, at min rolle som formand for Finanstilsynet skal spille nogen som helst rolle i den efterfølgende diskussion af Danske Banks håndtering af sagen," skrev Henrik Ramlau-Hansen i en pressemeddelelse på det tidspunkt.

Posten som formand er overtaget af den tidligere næstformand David Lando, der er professor ved CBS.

Og nu er Preben Lund Hansen, der i forvejen var del af bestyrelsen, altså udnævnt til ny næstformand.

 

/ritzau/

Politikere ønsker grundigere forundersøgelser af offentlige finansbosser 

Bestyrelse i udbyttefond fastholder uvidenhed 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs