FinansWatch

Finanstilsynet slår bremsen i over for nordjysk andelskasse

Nordjysk andelskasse har fået flere påbud fra Finanstilsynet, som kræver reducering af udlånsvæksten.

Brian Grønnegaard, direktør for Østervrå Andelskasse | Foto: PR/DAB

Østervrå Andelskasse har fået flere påbud fra Finanstilsynet, der blandt andet har meddelt den nordjyske andelskasse, at udlånsvæksten skal begrænses til 20 pct.

Det sker, efter at Finanstilsynet har aflagt andelskassen et besøg og fundet budgetter, der viste et langt større mod på udlån.

"Inspektionen viser, at andelskassen har budgetteret med en udlånsvækst på 124,2 pct. fra august 2018 til ultimo 2018. Derudover har Østervrå Andelskasse inden for det sidste år udvidet sit forretningsområde til at omfatte køb af pantebreve," skriver Finanstilsynet i påbuddet.

Tilsynet har nu påbudt andelskassen om at stoppe købet af pantebreve med pant i fast ejendom, indtil der er fastsat relevante grænser for størrelsen og spredningen af investeringerne.

Desuden har tilsynet krævet, at andelskassen ikke starter formidling af leasing, før der er lagt en realistisk plan for det forretningsområde.

/ritzau/FINANS

Fuld fart på udlånet i Østervrå: "Vi forventer at få et påbud fra Finanstilsynet"

Flertal af banker mærker markant fremgang i gebyrindtægter  

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs