FinansWatch

Lokalbanker frygter væksttab med stigende kapitalkrav: "Det vil have en skæv virkning"

Hvis nationalbankdirektør Lars Rohde får held til at hæve den kontracykliske buffer yderligere over for landets banker, frygter interesseorganisationen Lokale Pengeinstitutter, at Danmark vil tabe vækst. Argumenterne er ikke stærke nok for at hæve bufferen, siger LOPI-direktør, Jan Kondrup, i interview med FinansWatch.

Jan Kondrup | Foto: Lokale Pengeinstitutter

Det vækker kritik hos landets mindre og mellemstore banker, at nationalbankdirektør og formand for Det Systemiske Risikoråd, Lars Rohde, mandag krævede mere polstring i landets banker.

I et interview med FinansWatch kritiserer Jan Kondrup, adm. direktør for interesseorganisationen Lokale Pengeinstitutter (LOPI), således Lars Rohde for ikke at have gode nok argumenter for at stramme kapitalkravene over for landets banker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs