Generalforsamling kan påvirke lokalbanks årsregnskab negativt

Lollands Bank opjusterer forventningerne til årsresultatet, men usikre faktorer som nedskrivninger og kursreguleringer venter forude sammen med en generalforsamling, der skal afgøre bankens fremtid, fortæller direktør.
Foto: PR
Foto: PR

Efter Lollands Bank har øget bundlinjen i årets første tre kvartaler, vælger banken at opjustere forventningerne til årets resultat med omkring 10 mio. kr.

"Vi kan godt se, at vi har været for konservative i vores udmelding fra starten af, så det gør, at vi bliver nødt til at opjustere," siger Lollands Banks direktør Anders F. Møller.

Lollands Bank kommer efter årets første tre kvartaler ud med en øget bundlinje på 59,5 mio. kr. før skat mod 54,5 mio. kr. samme periode sidste år. Derfor opjusterer banken forventningerne til årsindtjeningen og sigter efter at tjene 80-85 mio. kr. efter skat, hvor forventningen før var 70-75 mio. kr. efter skat.

Men både nedskrivninger og kursreguleringer er usikre faktorer, der kan påvirke årets indtjening i sidste ende.

Banken har i årets første tre kvartaler tjent 24,7 mio. kr. på kursreguleringer mod 23,2 mio. kr. sidste år samme periode. De penge kommer fra salg af aktier i ValueInvest, oplyser banken. Indtil nu har Lollands Bank kunne tilbageføre nedskrivninger på 3,9 mio. kr. Samme periode sidste år måtte banken nedskrive for 825.000 kr.

En afgørelse i vente

Derudover venter der også en kommende generalforsamling rundt om hjørnet. Det er ligesom nedskrivninger og kursreguleringer en ukendt faktor for årets resultat, forklarer Anders F. Møller.

Den kommende generalforsamling finder sted 27. november, og her skal aktionærerne stemme om, hvorvidt banken bør undersøge mulighederne for at sælge til en investor - enten helt eller delvist.

"Vi har den her indkaldelse til en generalforsamling. Hvis der bliver stemt for, kan det medføre, at vi bliver pålagt nogle omkostninger, der kan påvirke vores resultat i en negativ retning," siger direktøren.

Han fortæller, at det er svært at sætte tal på omkostningernes omfang, men at det kommer til at dreje sig om "nogle millioner", hvis der bliver stemt for, at banken skal afsøge mulighederne for salg, og hvis banken skal købe faglig bistand ind.

Derfor fylder generalforsamlingen også i bankdirektørens bevidsthed.

"Vi har lige denne her generalforsamling resten af året, det er en meget stor afgørelse for os: Om vi her her fra første januar, eller om vi ikke er her," siger han.

Lollands Bank opjusterer trods dalende basisindtjening

Lokalbank flytter afgørende aktionærmøde efter stor tilslutning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også