FinansWatch

Danskerne vil have flere etiske og bæredygtige investeringsmuligheder

Det er ikke længere kun pensionskasser og offentlige institutioner, som efterspørger etiske og bæredygtige investeringer, nu begynder privatpersonerne også at hoppe med på trenden, når deres penge skal investeres.

Foto: Jeanne Kornum

Efter efterspørgslen på etiske og bæredygtige investeringer først og fremmest er kommet fra eksempelvis pensionskasser og offentlige myndigheder begynder flere og flere private personer også at efterspørge den slags investeringsmuligheder. Og det har man taget til sig hos investeringsforeningerne, hvor man skruer op for arbejdet på området.

Det skriver Finans.

Sydinvest er en af dem, som har taget trenden til sig, og udbyder en ny passiv fond med fokus på de mest bæredygtige store virksomheder. Også Sparindex er kommet med, og her kalder leder Mette Harbo Bossow det den største megatrend i Europa.

I det første halvår af 2018 er der røget 240 mia. kr. ind i Europas bæredygtige fonde, hvilket svarer til 21 pct. af alle de nye investeringer. Samtidig er yderligere 77 fonde med fokus på etiske og bæredygtige investeringer kommet til. Det er stadig de institutionelle investorer som fører an, for hvor de private investorer er interesserede, så er de også usikre. Ifølge Nikolaj Holdt Mikkelsen, partner i Dannebrog Invest skyldes det først og fremmest, at bankrådgiverne "mangler viden og en reel palet af bæredygtige produkter".

Kapitalforvalter lancerer bæredygtig fond 

Sparinvest skruer op for passiv satsning med ny etik-fond 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs