FinansWatch

Britiske medier: May holder møde med sine ministre onsdag om brexit-aftale

Premierminister Theresa May har indkaldt nøgleministre til møde om brexit onsdag. Det skriver flere britiske medier.

Foto: Ritzau Scanpix/PA

De britiske medier BBC og Financial Times skriver, at der er enighed om en brexitaftale på teknisk niveau.

Premierminister Theresa May har ifølge medierne indkaldt nøgleministre til møde om brexit onsdag eftermiddag. Det skal være med henblik på, at Mays regering kan godkende teksten til en brexit-aftale med EU.

Financial Times skriver, at Theresa May ikke vil samle regeringen onsdag, hvis hun ikke føler sig overbevist om, at hun kan opnå støtte til aftalen.

Theresa Mays kontor i Downing Street 10 bekræfter, at der skal holdes møde onsdag, skriver Ritzau.

Ifølge BBC skal de resterende 27 EU-landes ambassadører til møde i Bruxelles onsdag om brexit-aftalen.

Ifølge PolicyWatch oplysninger vil det stadig være muligt at få en aftale mellem Storbritannien og EU på plads på et topmøde i Bruxelles i slutningen af november, hvis Mays regering nikker ja til den aftale på tekniske niveau, som nu angiveligt er på plads.

Ritzau skriver, at hvis der ikke opnås enighed mellem May og hendes ministre på mødet onsdag, så kan en endelig aftale mellem EU og Storbritannien tidligst falde på plads på et EU-topmøde i december i stedet for november.

Ifølge Financial Times vil Theresa May holde møde med sine ministre tirsdag aften og nat op til et samlet møde onsdag.

Det er for at overbevise de mest skeptiske ministre om, at de skal nikke ja til den aftale, der er faldet på plads på teknisk niveau.

Op til det seneste EU-topmøde i oktober var forventningen også, at en brexit-aftale kunne falde på plads. Dengang nåede forhandlingerne dog ikke så langt, at der faldt noget endegyldigt på plads på teknisk niveau.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs