FinansWatch

Datacentral foretager stor fyringsrunde

En af landets bankdatacentraler har valgt at fyre en lang række medarbejdere. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans. "Det er en sort dag," siger fællestillidsmand til mediet. "Vi er nødt til at geare ned," siger direktør til FinansWatch.

Foto: Bankdata

Bankdata, der er datacentral for en række danske banker, heriblandt Jyske Bank og Sydbank, valgte tirsdag den 30. oktober at skille sig af med 45 medarbejdere. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

Ifølge mediet har Bankdata over 750 ansatte i dag. Ved udgangen af 2017 havde datacentralen 738 medarbejdere, fremgår det af virksomhedens regnskab for 2017. Ifølge mediet er der tale om, at mere end 5 pct. af datacentralens medarbejdere er blevet fyret i den seneste fyringsrunde.

"Vi er meget kede af den opståede situation, og det er bekymrende, at situationen kunne opstå. Vi tillidsmænd har været i tæt dialog med ledelsen om afskedigelserne. Vi har ikke kunnet få alle vores krav igennem, men er endt med en aftale om fratrædelsesbetingelser, som vi kan være bekendt," siger virksomhedens fællestillidsmand Bøge Christiansen til Finans og kalder det "en sort dag".

Claus Hjort Bjerre, der er adm. direktør for Bankdata, bekræfter over for FinansWatch, at der er tale om, at 45 medarbejdere er blevet afskediget.

"Det er et led i en økonomisk tilpasning på Bankdata," siger Claus Hjort Bjerre.

"Vi har kørt med et meget højt niveau af udvikling de sidste tre-fire år. Så det er et udtryk for, at vi skal ned i et lidt lavere niveau nu. Vi er nødt til at geare ned," fortsætter han.

Skulle have bremset op tidligere

Claus Hjort Bjerre tilføjer, at man desuden er "kommet på forkant" med udviklingen af complianceløsninger, der skal hjælpe bankerne med at leve op til den finansielle lovgivning.

"Vi ser et fald i de omkostninger, vi har til udviklingen af disse løsninger. Der er også væsentlige opgaver næste år, men ikke helt så store, som der har været i år. Vi letter foden fra speederen," siger han.

I de senere år har I lavet rigtig mange nyansættelser. Er det gået for stærkt med nyansættelserne, siden I nu fyrer 45?

"Det jeg synes jeg faktisk ikke. Tidligere på året bremsede vi op med nyansættelser," siger Claus Hjort Bjerre.

"Jeg kunne måske godt have ønsket mig, at vi havde bremset op en lille smule tidligere, men jeg tror ikke, at vi kunne have undgået denne her situation."

Bankerne forsøger også at nedbringe antallet af medarbejdere. Har det været et pres fra jeres ejere i forhold til, I skulle gøre det samme?

"Nej, det har det ikke."

Økonomiboss skiftede sygehuse ud med datacentral: "Der er mange lighedspunkter"

Datacentral tager endnu et skridt ind i skyen

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs