FinansWatch

Forsikringsselskab modtager påbud efter inspektion

Finanstilsynet har været på inspektion i Topdanmark, og det giver anledning til flere påbud.

I december 2016 var Finanstilsynet på inspektion i Topdanmark, og det giver nu anledning til flere påbud, skriver tilsynet i en meddelelse.

Inspektionen omfattede blandt andet selskabets forretningsmodel, outsourcing, genforsikring, hensættelser, investeringsområdet, kapitalnødplan, bestyrelsens arbejde og ledelsessystemet, skriver tilsynet.

På den baggrund får Topdanmark påbud om at udpege backup af outcurede data som en kritisk aktivitet.

"Topdanmark Forsikring A/S outsourcer backup af data til en ekstern leverandør. Finanstilsynet vurderede, at tab af data vil være kritisk for selskabets omdømme. Derfor fik selskabet et påbud om at udpege outsourcing af backup som en kritisk aktivitet og dermed sikre, at lovgivningens regler til outsourcing er opfyldt," skriver tilsynet.

Videre skriver Finanstilsynet, at i gennemgangen af Topdanmarks erstatningshensættelser konstaterede man, at selskabet anvendte det såkaldte G82-grundlag til beregning af erstatningshensættelserne til løbende ydelser i arbejdsskade.

"Finanstilsynet vurderede, at den observerede nuværende dødelighed i G82-grundlaget ikke kunne underbygges med afsæt i selskabets datagrundlag, hvorfor selskabet modtog påbud om at opdatere sit grundlag for den observerede dødelighed," skriver tilsynet.

"Endvidere indregnede selskabet ikke forventninger til de fremtidige levetidsforbedringer, hvorfor selskabet modtog påbud om at indregne dette i fastsættelsen af erstatningshensættelserne til de løbende ydelser."

Desuden fandt tilsynet, at Topdanmarks bestyrelse ikke havde "begrundet det valgte skøn for overdækningen af de registrerede aktiver tilstrækkeligt."

Derfor langede tilsynet et påbud ud om, at Topdanmark skal begrunde, hvordan man foretager dette skøn i fremtiden.

Bestyrelsen for Finanstilsynet næsten totalt udskiftet på under fire år

Topdanmark får smæk af tilsynet for salg af tillægsforsikring 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs