Ny undersøgelse: Boligejere med afdragsfrihed sparer mere fornuftigt op

Danske boligejere med afdragsfrie lån sparer op til pension og investerer mere i aktier, viser en ny undersøgelse fra Copenhagen Business School. Det skriver nyhedsmediet Finans.

Danske boligejere med et afdragsfrit lån bruger generelt ikke de ekstra økonomiske råderum på unødigt forbrug.

I hvert fald viser en ny undersøgelse fra Copenhagen Business School (CBS) ifølge nyhedsmediet Finans, at boligejere med afdragsfrie lån fra 45-års alderen generelt sparer mere op til pension og investerer mere i aktier.

"Det er ikke en fordel at have det meste af sin opsparing i et aktiv – i dette tilfælde ens bolig. Ved at bruge noget af besparelsen ved ikke at betale afdrag til at sprede risikoen over i andre aktiver, får boligejere med afdragsfrihed en mere diversificeret formue, hvor man ikke er så afhængig af udviklingen i boligpriserne," siger professor Claus Munk, CBS, til Finans.

Sammen med professor Jesper Rangvid, lektor Linda Sandris Larsen og ph.d. studerende Rikke Sejer Nielsen, der alle er fra CBS, har de kigget på mere end 980.000 realkreditlån fra 2001-2015 for at få mere viden om danskernes brug af afdragsfrihed, skriver Finans.

Danske boligejere høvler mere af på gælden

Boligejere står i kø for at betale afdrag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også