FinansWatch

Den danske valutareserve bakkede marginalt i oktober

Oktober bød på et marginalt fald i valutareserven. Cheføkonom i Danske Bank noterer sig, at kronen har været under pres på det seneste, men at der ikke har været brug for handling.

Foto: Danmarks Nationalbank

Valutareserven i Nationalbanken faldt marginalt i oktober med 0,3 mia. kr. til 467,6 mia. kr., meddeler Nationalbanken.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har solgt valuta for 261 mio. kr., og at staten netto har optaget lån i udlandet for 38 mio. kr.

Cheføkonom i Danske Bank Las Olsen noterer sig, at kronen ellers har været under pres på det seneste, men Nationalbanken havde heller ikke i oktober behov for at holde kronekursen stabil over for euro.

Han peger på, at når der ikke er behov for at blande sig, er der slet ikke behov for at ændre renten.

"Sådan regner vi med, at det vil blive ved med at være, indtil Den Europæiske Centralbank ændrer sin rente, hvilket ifølge banken selv tidligst kommer til at ske efter sommeren 2019."

"Så der er altså udsigt til lave renter meget længe endnu, i hvert fald når vi snakker om de korte renter," skriver Las Olsen i en kommentar.

Nationalbanken intervenerede ikke valutamarkedet i oktober. Sidste gang, banken gjorde det, var i marts 2017 med køb af valuta for 5,6 mia. kr.

Nationalbanken: Alt fortsat roligt i forhold til kronen

Nordea: Kronesvækkelse kan udløse dansk renteforhøjelse 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs