FinansWatch

Mays talsmand afviser aftale på finansområdet

Premierminister Theresa May har endnu ikke sikret britiske finansfirmaers stilling i EU efter brexit.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Olivier Matthys

En britisk regeringskilde afviser en rapport om, at Storbritannien har fået en aftale på plads om fremtidig adgang til det finansielle marked i EU. Det er spekulationer, da forhandlinger stadig er i gang, siger talsmanden.

Kilden afviser dermed en artikel i avisen The Times, der skriver, at Storbritanniens udtræden af EU tilsyneladende ikke kommer til at påvirke britiske bankers muligheder for at opretholde deres aktiviteter i EU som hidtil.

"Der er opnået enighed om en foreløbig aftale om alle aspekter af et fremtidigt partnerskab om finansielle tjenester," skriver The Times.

Opgaven med at få en endelig aftale på plads er lagt i hænderne på Theresa Mays EU-seniorrådgiver, Oliver Robbins.

Han fortsætter forhandlingerne i Bruxelles, fremgår det af The Times.

En aftale på finansområdet har også stor betydning for de mange globale banker, der er til stede i London, som historisk har været Europas finanscentrum.

Flere internationale banker har på grund af brexit reorganiseret ved at oprette nye afdelinger i andre EU-lande og overflytte nøglepersoner. Det sker for at kunne blive ved med at betjene deres internationale kunder, såfremt Storbritannien skulle forlade EU uden en aftale.

Med under fem måneder til skilsmissen er Theresa May og hendes konservative regering under et stigende pres fra erhvervsledere, som kræver klarhed over, hvilke betingelser og handelsaftaler der kommer til at gælde efter brexit.

Storbritannien træder efter planen ud af EU i slutningen af marts næste år.

/ritzau/Reuters

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs