FinansWatch

Store skandaler presser prisen på ansvarsforsikringer

Kæmpe skandaler i virksomheder har de seneste år været med til at forhøje prisen på ansvarsforsikringer. Det skriver Finans.

Foto: PR

Flere virksomhedsskandaler kan mærkes på priserne på ansvarsforsikringer, som skal beskytte direktører, bestyrelsesmedlemmer, advokater og revisorer og dække, hvis en virksomhed er skyld i skader på personer eller ting. Det er en udvikling, der har været i gang, lige siden finanskrisen begyndte at give virksomheder og små opsparere større tab. Det skriver Finans.

"Der er en større frekvens af skader inden for området, og skaderne er større. Det er ikke kun inden for de største virksomheder, det gælder også mindre virksomheder, og det gælder f.eks. frivillige foreningsbestyrelser og -ledelser. Det påvirker priserne opad," siger Jan O’Hara Madsen, chef for området med professionelle ansvarsforsikringer i Codan med titlen af underwritingchef for professionelt ansvar til Finans.dk.

Inden for de seneste år har der været eksempler på flere sager med store erstatningskrav, hvor ledelsen er blevet forsøgt gjort ansvarlig, i flere dele af verden, herunder Europa. To eksempler er skandalen om Volkswagen, kaldet 'dieselgate, som i en årrække havde fusket med udledning af skadelige partikler fra dieselbilerne. En anden er fodboldforbundet Fifa, som blev afsløringet i bestikkelse og korruption fra topchefer.

Jan O’Hara Madsen fra Codan mener, at der er en tendens til, at flere lægger sag an mod professionelle rådgivere, da der er flere penge at gå efter, da flere virksomhedsledere forsikrer sig. Han fortæller dog samtidigt, at tendensen kan være svær at dokumentere.

Pensam taber sag om bogstaver og forvirrede kunder i Sø- og handelsretten 

Fiskeres forsikringsselskab får stribevis af påbud fra tilsynet

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs