FinansWatch

Vekselkontor får bøde på 10,5 millioner kroner

Bagmandspolitiet får medhold i straffesag om forsøg på hæleri i københavnsk vekselkontor.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Stor travlhed med veksling til 500 og 200 eurosedler i et vekselkontor i København har torsdag ført til, at et selskabet bag kontoret er blevet idømt en bøde.

Den lyder på 10,5 millioner kroner, oplyses det i Københavns Byret.

Dancash Investments Aps var et af de to selskaber i en straffesag om omfattende hæleri. Imidlertid gik selskabet konkurs, mens byretten i første omgang behandlede tiltalen.

Sidste år besluttede Østre Landsret at ophæve den oprindelige dom. Begrundelsen var, at der ikke kan føres en sag mod et selskab, der ikke eksisterer.

Derefter har Bagmandspolitiet repareret på situationen ved at rejse en ny sag mod anpartsselskabet under konkurs. Med torsdagens dom er det sikret, at et overskud i det konkursramte selskab, som ifølge tidligere oplysninger er på cirka fire millioner kroner, ikke kan tilfalde ejerne.

I den oprindelige sag blev også to direktører dømt for forsøg på hæleri. Den ene mand blev straffet med fængsel i tre år og seks måneder, mens kollegaen fik fængsel i to år.

Affæren er blot en af en stribe om heftig og mistænkelig trafik med omveksling til store eurosedler i forskellige vekselkontorer.

 

/ritzau/

Erhvervsordfører: Var bankledelser vidende om hvidvask i vekselkontorer? 

Vekselkontorer falder på stribe for skrappere hvidvaskregler 

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs