FinansWatch

Riksbanken kridter skoene inden renteforhøjelse - svensk krone svækkes

Sveriges centralbank, Riksbanken, fastholder i forbindelse med onsdagens rentemøde sin ledende rentesats på minus 0,50 pct., og planen er også fortsat, at renten skal hæves gradvist med start i enten december eller februar.

Foto: Riksbanken

Den uændrede rente var i øvrigt helt som ventet blandt økonomerne, viser en rundspørge foretaget af SME Direkt.

Til gengæld var der i rentekomitéen uenighed om, hvorvidt renten allerede nu skulle skrues i vejret efter et løft i den svenske inflation, og det har skabt en smule røre i den svenske krone efterfølgende.

Martin Flodén og Henry Ohlsson ville således gerne have løftet renten til minus 0,25 pct. allerede ved dette rentemøde.

Den svenske krone svækkes efter rentemødet, så der nu går 0,7195 danske kr. på en svensk mod omtrent 0,7215 danske kr. per svensk inden beslutningen.

Riksbanken ser dog samlet set fortsat pænt på udviklingen i den svenske økonomi, hvor inflationen er det altafgørende parameter for banken. Og derfor er det også fortsat forventningen, at renten snart skal løftes.

"Hvis økonomien udvikler sig på en måde, der fortsat støtter udsigterne for inflationen, vurderer styrelsesrådet, at det snart vil være passende at starte med at hæve renten i et lavt tempo," skriver Riksbanken i en meddelelse.

"Prognosen for renten er den samme som i september og indikerer, at renten vil blive løftet med 0,25 pct.point i enten december eller februar," fortsætter banken.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs