Riksbanken kridter skoene inden renteforhøjelse - svensk krone svækkes

Sveriges centralbank, Riksbanken, fastholder i forbindelse med onsdagens rentemøde sin ledende rentesats på minus 0,50 pct., og planen er også fortsat, at renten skal hæves gradvist med start i enten december eller februar.
Foto: Riksbanken
Foto: Riksbanken
RITZAU FINANS

Den uændrede rente var i øvrigt helt som ventet blandt økonomerne, viser en rundspørge foretaget af SME Direkt.

Til gengæld var der i rentekomitéen uenighed om, hvorvidt renten allerede nu skulle skrues i vejret efter et løft i den svenske inflation, og det har skabt en smule røre i den svenske krone efterfølgende.

Martin Flodén og Henry Ohlsson ville således gerne have løftet renten til minus 0,25 pct. allerede ved dette rentemøde.

Den svenske krone svækkes efter rentemødet, så der nu går 0,7195 danske kr. på en svensk mod omtrent 0,7215 danske kr. per svensk inden beslutningen.

Riksbanken ser dog samlet set fortsat pænt på udviklingen i den svenske økonomi, hvor inflationen er det altafgørende parameter for banken. Og derfor er det også fortsat forventningen, at renten snart skal løftes.

"Hvis økonomien udvikler sig på en måde, der fortsat støtter udsigterne for inflationen, vurderer styrelsesrådet, at det snart vil være passende at starte med at hæve renten i et lavt tempo," skriver Riksbanken i en meddelelse.

"Prognosen for renten er den samme som i september og indikerer, at renten vil blive løftet med 0,25 pct.point i enten december eller februar," fortsætter banken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også