Høje priser giver salgslystne virksomhedsejere blod på tanden

Antallet af ejerledere, der er klar til at sælge firmaet, er rekordhøjt, skriver Finans.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
RITZAU FINANS

Udsigten til at indkassere en god gevinst sender antallet af ejerledere, der er klar til at sælge firmaet, op i rekordhøjder. Det skriver Finans' e-avis.

"Jeg tror, at det gør en forskel, at markedet er godt lige nu set fra sælgers side. Virksomheder bliver handlet til meget høje priser," siger Mikkel Sthyr, partner i revisions- og konsulentvirksomheden PwC, til Finans' e-avis.

En analyse fra PwC viser, at 40 pct. af ejerlederne forventer at sælge inden for fem år. For to år siden gjaldt det kun 28 pct.

Hos kapitalfonden Industri Udvikling har adm. direktør Dan Højgaard Jensen oplevet en større interesse fra salgslystne ejerledere.

"Priserne er gode for dem, der sælger. Hvis man har en positiv udvikling bag sig og også kigger ind i nogle positive år fremadrettet, så kan det være et rigtig godt tidspunkt at sælge hele eller dele af sin virksomhed," siger Dan Højgaard Jensen til Finans' e-avis.

Lige nu får Industri Udvikling 100-200 henvendelser fra ejerledede virksomheder om året. For seks år siden fik kapitalfonden omkring 40-70 henvendelser årligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også