Enhedslisten hiver minister i samråd om ATP's forbindelse til australsk storbank

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal i et samråd redegøre for ATP's samarbejde med australske Macquarie, efter afsløringerne om de mange milliarder, der er forsvundet ud af statskasser i Europa grundet udbytteskattefinte. Det skriver Børsen.
Foto: PR.
Foto: PR.

Den australske storbank Macquarie, hovedejer af TDC, spiller en stor rolle i sagen om fifleri med udbytteskat for milliarder, som et internationalt mediesamarbejde med blandt andre Politiken og DR har udfoldet i sidste uge. Macquaries opkøb af TDC skete i samarbejde med danske ATP, og det får nu Enhedslisten til at kalde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd, skriver Børsen.

Til Børsen fortæller arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen (EL), at Enhedslisten mener, at samarbejdet mellem ATP og Macquarie bør stoppes.

"Det kan ikke være rigtigt, at danske lønmodtageres penge bliver brugt på et samarbejde med sådan nogle banditter. De skal selvfølgelig have en chance for at forsvare sig, men alt tyder på, der er tale om et udspekuleret tyveri af skatteborgernes penge," siger han til avisen.

Senior vice president i ATP, Ulrik Weuder, skriver til Børsen, at oplysningerne om den australske storbank er nye for pensionskoncernen, og at det bliver afgørende, hvordan Macquarie reagerer på, hvad der er sket i bankens fortid.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også