FinansWatch

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Chefen for Federal Reserve i Dallas, Robert Kaplan, spår to til tre renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank de kommende ni måneder, men han hører ikke til den gruppe af chefer i banken, som taler for at løfte renten over neutralt niveau.

Chefen for Federal Reserve i Dallas, Robert Kaplan, spår to til tre renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank de kommende ni måneder, men han hører ikke til den gruppe af chefer i banken, som taler for at løfte renten over neutralt niveau.

"Jeg er ikke parat til at sige, at vi skal bevæge os forbi neutral," sagde han i en tale i New York.

Den neutrale rente defineres som et niveau, hvor den toneangivende rente hverken sparker til økonomien eller bremser den.

Robert Kaplan pegede samtidig på, at den amerikanske økonomi er stærk, og at der er mindst to, men mere sandsynligt tre renteforhøjelser forude.

På seneste rentemøde i september var der et flertal blandt Federal Reserves styrekomite for at lade renten komme over neutralt niveau i en periode, fremgik det af referatet, som blev offentliggjort onsdag. Samtidig så snittet af cheferne den neutrale rente i 3,00 pct. mod 2,90 pct. tilbage i juni.

Federal Reserve hævede i forlængelse af mødet i slutningen af september den toneangivende rente i USA med 25 basispoint til intervallet 2,00 til 2,25 pct. Det var tredje gang i år, at renten blev hævet, og banken signalerede samtidig en renteforhøjelse mere til december samt yderligere tre i 2019.

Centralbanken har løftet sin rente seks gange i alt, siden Donald Trump indtrådte i præsidentembedet i januar 2017. Forhøjelsen i september var samtidig ottende gang, at den renten blev løftet, siden Federal Reserve startede sin igangværende stramningscyklus i december 2015.

Robert Kaplan er i 2018 ikke medlem af Federal Reserves styrekomite, Federal Open Market Committee (FOMC).

Analytiker: Federal Reserve er på autopilot 

Fed hæver renten - signalerer en renteforhøjelse mere i år 

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs