FinansWatch

American Express opjusterer efter stærkt tredje kvartal

Efter at have sænket sine gebyrer for at tiltrække mindre forretningsdrivende, kan American Express opjustere forventningerne til året

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Patrick Sison

Det amerikanske kreditkortselskab American Express opjusterede torsdag aften sin prognose for indtjeningen i regnskabsåret 2018 i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal, der samtidig overgik forventningerne.

American Express regner nu med et justeret overskud per aktie i intervallet 7,30 til 7,40 dollar mod tidligere et interval mellem 6,90 og 7,30 dollar. Den nye guidance ligger samtidig over markedets konsensus, da analytikerne på forkant havde spået om en helårsindtjening på 7,29 dollar per aktie.

Omsætningen ses desuden vokse med 9 til 10 pct. på årsbasis mod førhen et løfte om en fremgang på mindst 9 pct.

Fremgangen for American Express kommer på bagkanten af, at selskabet har sænket sine gebyrer for at tiltrække mindre forretningsdrivende til kundefolden, skriver Bloomberg News.

American Express' såkaldte rabatrate, som udtrykker gebyrniveauet, faldt med 2 basispoint til 2,38 pct. i kvartalet. Koncernen håber på, at den til næste år kan nå op på niveau med Visa og Mastercard, hvis kreditkort kan bruges i henholdsvis 10 og 9 mio. forretninger i USA. American Express oplevede i tredje kvartal en vækst i det tal på 8 pct. til 6,2 mio. butikker.

Kreditkortselskabet kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,88 dollar, mens omsætningen landede på 10,14 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,77 dollar og en omsætning på 10,07 mia. dollar.

Det mest optimistiske indtjeningsestimat fra analytikerne lød på 1,81 dollar, hvilket finanskoncernen altså overgik.

Aktien i American Express stiger knap 1,0 pct i eftermarkedet torsdag.

 

/ritzau/FINANS

American Express vinder vigtig juridisk sejr 

Amerikansk centralbank tvinger storbanker til ikke at hæve udbytter  

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs