UBS skærer igen i kursmålet for Danske Banks aktie

Presset på Danske Bank får UBS til at skrue ned for forventningerne til kurspotentialet. Ifølge UBS vil Danske Bank være i stand til at betale en bøde på knap 40 mia. kr. i år i forbindelse med bankens hvidvasksag.
AF RITZAU FINANS OG FINANSWATCH

Det fortsatte pres på Danske Bank og dens aktie får analytikere i den schweiziske storbank UBS til at skrue lidt ned for forventningerne til kurspotentialet.

Danske Banks potentielle bøder og tab af omdømme som følge af hvidvasksagen blev ellers i september vurderet som en mindre risiko, end aktiemarkedet ellers havde gjort det til, da UBS gjorde regnskab efter Danskes egen hvidvaskrapport.

Ved den lejlighed justerede UBS's analytikere kun sit kursmål ned med 5 kr. til 270 kr., hvilket fortsat var omkring 100 kr. over kursniveauet.

Siden er presset på Danske Bank dog fortsat, topchef Thomas Borgen har måttet sige op, og bestyrelsens foretrukne afløser, Jacob Aarup-Andersen, blev onsdag afvist af Finanstilsynet på grund af manglende erfaring.

Oven på den omgang skruer UBS yderligere ned for kursmålet, så det nu er på 215 kr., viser data fra Bloomberg.

Dagbladet Børsen citerer desuden UBS for at vurdere, at Danske Bank kan betale en bøde for bankens hvidvasksag på op til 39 mia. kr. i år og 44 mia. kr. i slutningen af næste år, uden at banken kommer til at bryde med sit kapitalkrav.

Danske Bank-aktien faldt onsdag 2,8 pct. til 137,60 kr., og også torsdag formiddag falder banken en anelse.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også