FinansWatch

Iagttagere retter hård kritik mod Danske Bank-bestyrelse

Efter Finanstilsynets afvisning af Danske Bank-bestyrelsens kandidat til en ny topchef retter flere iagttagere en hård kritik mod bestyrelsen, skriver nyhedsmediet Finans.

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen | Foto: /Ritzau Scanpix/Jonas Olufson

Efter at Finanstilsynet har afvist Danske Banks bestyrelses kandidat til en ny topchef i banken, Jacob Aarup-Andersen, er der kritik af bestyrelsens arbejde. Den har ikke gjort sit forarbejde godt nok.

Det skriver Finans.

"Det er bestyrelsens opgave at være så kompetent, at man er i stand til at leve op til den vigtigste opgave - at finde en topchef, som kan godkendes. Det har den ikke evnet, så bestyrelsen må være noget forslået," lyder det fra Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Finans.

Også professor ved Institut for Virksomhedsledelse på universitetet i Aarhus, Winni Johansen, er kritisk og kalder det ifølge Finans "tåbeligt", at man har valgt en kandidat, som ikke kunne godkendes.

"Bestyrelsen har underkendt, hvor store problemerne var, og man kan ikke komme uden om, at det er en ærgerlig situation for Ole Andersen. Der er et meget stort pres på, at han og bestyrelsen finder en egnet kandidat meget hurtigt," forklarer Winni Johansen.

Danske Bank oplyste onsdag, at tilsynet har afvist Jacob Aarup-Andersen, da "der er behov for længere tids erfaring", end han har.

Danske Bank har på den baggrund tilbagekaldt ansøgningen, og processen med at finde en ny administrerende direktør fortsætter, oplyste banken.

"Det var en enig bestyrelse, der støttede Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør, velvidende, at der er visse områder, hvor det kunne have været ønskeligt med længere tids erfaring," hed det i Danske Banks meddelelse.

"Bestyrelsen tager Finanstilsynets tilkendegivelse til efterretning. Bestyrelsen har dialog med andre potentielle kandidater og vil nu fortsætte rekrutteringsprocessen med henblik på at finde den bedst egnede til jobbet," udtalte bestyrelsesformand Ole Andersen i meldingen.

På Aalborg Universitet vurderer Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi & Ledelse, at bestyrelsen nu må starte forfra, og samtidig peger han på, at Danske Banks situation betyder, at man bedømmer banken hårdere.

"Sagen er blevet så stor nu, at den rækker ind i det politiske system og ud over landets grænser. Det påvirker Finanstilsynets beslutningsgrundlag. Det har ekstremt stor betydning, at en sag går fra forretningsverdenen til at blive politisk. Så forsvinder den rationalitet, som ellers fungerer. Det er jo helt uhørt, at tilsynet ikke godkender den kandidat, en bestyrelse finder egnet," siger Anders Drejer til Finans.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs