USA's finanstilsyn blokerer for børsernes stigende gebyrer

Stigende priser for markedsdata er blevet blokeret af det amerikanske finanstilsyn, SEC. Nasdaq vil appellere afgørelsen til de føderale domstole.
Foto: /Ritzau/AP/Richard Drew
Foto: /Ritzau/AP/Richard Drew
AF RITZAU FINANS

Det amerikanske finanstilsyn, SEC, har besluttet at blokere for højere gebyrer på nogle typer aktiemarkedsdata. Det spreder tvivl om en afgørende indtægtskilde, der har hjulpet de amerikanske børser til at modvirke de seneste års faldende indtjening fra handelsaktiviteter.

Det skriver Wall Street Journal.

Mens de amerikanske børser i de seneste år har troet, at salg af markedsdata til konstant stigende priser var en garanteret overskudsmaskine, har SEC nu blokeret forespørgsler fra The New York Stock Exchange, NYSE, og Nasdaq om at øge gebyrerne.

"Denne beslutning er en sejr for almindelige investorer på vores aktiemarkeder, der for længe har betalt betydelige omkostninger på ulige vilkår," udtaler SEC-kommissær Robert J. Jackson Jr. til Wall Street Journal.

Ifølge en NYSE-talsperson viser beslutningen et "foruroligende" skifte fra SEC's side, mens Nasdaq har meldt ud, at selskabet vil appellere sagen i føderale domstole.

De to børser er længe blevet beskyldt for at udnytte deres monopol på markedsdata, som blandt andet fonde og pensionskasser er afhængige af.

/ritzau/FINANS

Første kvindelige chef i 226 år på New York Stock Exchange

Tilsynsdirektør: Amerikanske indgreb i hvidvasksag vil ske i tæt dialog med os 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også