Varm sommer udskyder børsnotering af dansk kæmpelandbrug

Det var meningen, at landbruget Goodvalley skulle på børsen denne måned, men noteringen er udskudt til tidligst næste år.
Tom Axelgaard, adm. direktør i Goodvalley | Foto: Majken Søndergaard Nielsen
Tom Axelgaard, adm. direktør i Goodvalley | Foto: Majken Søndergaard Nielsen
AF RITZAU FINANS

Landbruget Goodvalley, der sigtede efter en notering på den danske børs i denne måned, har udskudt børsnoteringen til tidligst næste år.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Udskydelsen af børsnoteringen af Goodvalley, der har en anslået værdi mellem 3 og 4 mia. kr., sker på grund af årets varme og tørre sommer. Nu ventes det, at Goodvalley vil lade sig børsnotere tidligst i 2019, erfarer Børsen fra informerede kilder.

Tom Axelgaard, der er adm. direktør i Goodvalley, bekræfter over for Børsen, at sommeren har haft en rolle at spille i børsnoteringen, og selv om børsplanerne stadig er aktuelle, vil direktøren ikke udtale sig om timingen for børsnoteringen.

"Nordeuropa har været kraftigt påvirket af den værste tørke i mange år, og det har påvirket os også. Men vi er geografisk spredt godt ud, så det rammer måske ikke os helt så hårdt som mange andre," siger Tom Axelgaard til Børsen.

Goodvalley, der har over 40 landbrug i Polen, Ukraine og Rusland, ventede i 2018 en omsætning på op mod 1,7 mia. kr, men har nu måttet nedjustere forventningerne til mellem 1,4 og 1,5 mia. kr. Forventningerne til indtjeningen er ligeledes nedjusteret fra 425 mio. kr. til et driftsresultat på mellem 280 og 325 mio. kr.

 

/ritzau/FINANS

Tørkenedtur i landbruget: Svineproducenter er hårdt ramt

Politisk forlig om tørkehjælp til landbruget 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også