FinansWatch

Investorerne kaster sig over obligationer

Renterne presses ned fra morgenstunden, og herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 6 basispoint til 0,44 pct. i forhold til onsdag.

Foto: Nasdaq

Det er det samme billede, der gør sig gældende i det meste af Europa, da investorerne søger mod den sikre havn, som statsobligationer anses at være.

Aktiemarkederne rasler ned globalt, og renterne falder i samme tempo. Storudsalget på aktiemarkedet får investorerne til at vælge andre afkastmuligheder, mens en rentekommentar fra præsident Donald Trump om, at Federal Reserve er blevet vanvittig, har sendt efterspørgslen efter T-bonds kraftigt i vejret.

Dagens nøgletal, som investorerne vil pejle efter i eftermiddag, er den amerikanske kerneinflation - et tal som den amerikanske centralbank styrer efter.

Kerneinflationen, som er inflationen fraregnet energi og fødevarer, steg med 0,1 pct. i august på månedsbasis, hvilket var den laveste månedsstigningstakt siden marts 2017.

I Sydbank vurderer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel, at der var tale om en midlertidig forstyrrelse i inflationsstatistikkerne.

"Vi venter, at kerneinflationen steg 0,2 pct. i september i forhold til august. Det vil holde årsstigningstakten uændret på 2,2 pct. En kerneinflation omkring 2 pct. vil fastholde den amerikanske forbundsbank på de gradvise renteforhøjelser og ikke accelerere antallet af renteforhøjelser," skriver han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere