FinansWatch

Investorerne kaster sig over obligationer

Renterne presses ned fra morgenstunden, og herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 6 basispoint til 0,44 pct. i forhold til onsdag.

Foto: Nasdaq

Det er det samme billede, der gør sig gældende i det meste af Europa, da investorerne søger mod den sikre havn, som statsobligationer anses at være.

Aktiemarkederne rasler ned globalt, og renterne falder i samme tempo. Storudsalget på aktiemarkedet får investorerne til at vælge andre afkastmuligheder, mens en rentekommentar fra præsident Donald Trump om, at Federal Reserve er blevet vanvittig, har sendt efterspørgslen efter T-bonds kraftigt i vejret.

Dagens nøgletal, som investorerne vil pejle efter i eftermiddag, er den amerikanske kerneinflation - et tal som den amerikanske centralbank styrer efter.

Kerneinflationen, som er inflationen fraregnet energi og fødevarer, steg med 0,1 pct. i august på månedsbasis, hvilket var den laveste månedsstigningstakt siden marts 2017.

I Sydbank vurderer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel, at der var tale om en midlertidig forstyrrelse i inflationsstatistikkerne.

"Vi venter, at kerneinflationen steg 0,2 pct. i september i forhold til august. Det vil holde årsstigningstakten uændret på 2,2 pct. En kerneinflation omkring 2 pct. vil fastholde den amerikanske forbundsbank på de gradvise renteforhøjelser og ikke accelerere antallet af renteforhøjelser," skriver han.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs