FinansWatch

Dansk eliteindeks dykker under 1000

Eliteindekset C25 falder massivt torsdag morgen, og alle aktier ligger med kursfald.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Det danske aktiemarked falder massivt fra åbningen torsdag morgen, og alle aktierne i eliteindekset C25 ligger med kursfald. Helt i bunden ligger Ambu til endnu en rød dag, mens Nordea efter få minutters handels ligger øverst med det mindste fald.

Samlet falder C25 til under indeks 1000, da indekset falder med 2,1 pct. til 986,6. Det største fald i indeksets korte historie var på 3,73 pct. den 4. oktober i år. Hos Sydbank er forventningerne til C25-indeksets udvikling på seks til 12 måneders sigt nedjusteret til et indeksniveau på 1000-1100 mod tidligere 1125-1225.

"Det er vores forventning, at det vil blive værre på markederne, før det bliver bedre, og det vil ikke være unormalt, hvis markederne giver sig yderligere, før vi ser en stabilisering og efterfølgende en vending," lyder vurderingen fra Andreas Østerheden, seniorstrateg i Nordea.

Også i Europa er de store børser på vej i hullet med fald i Frankrig og Tyskland på over 2 pct.

Forsikringsselskabet Tryg er kommet med regnskab for tredje kvartal torsdag morgen før børsåbning, og det var umiddelbart bedre end ventet af analytikerne ifølge Ritzau Estimates.

Aktien går dog samme vej som de resterende i C25 og falder med 2,4 pct. til 147,10 kr.

Forsikringskoncernens regnskab viser et nettoresultat på 627 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med et kvartalsoverskud på 597 mio. kr. I 2017 lå nettoresultatet på 671 mio. kr. i kvartalet.

"Der er solid fremgang på toplinjen, og det er godt drevet af Danmark og også en bedre trend i Norge, hvilket også er positivt for den fremtidige udvikling i præmieindtægterne," siger Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Medicoselskabet Ambu, der har været under pres gennem længere tid i forhold til toppen på 279,60 kr., som aktien nåede i midten af august, fortsætter sin deroute med et fald på 4,8 pct. til 122,75 kr. Onsdag faldt aktien med 7,9 pct. Med det fald placerer aktien sig i bunden af eliteindekset.

Pandora hives også med ned og følger dermed den bevægelse, som kategorien med luksusvarer begyndte i Europa og fortsatte i USA onsdag. Aktien falder med 3,7 pct. til 352,30 kr.

I toppen af indekset ligger Nordea uden selskabsspecifikke nyheder. Aktien falder med 1,5 pct. til 63,03 kr. efterfulgt af Lundbeck, der presses ned 1,6 pct. til 371,90 kr.

Den mest faldende aktie skal torsdag findes blandt sidepapirerne. Det er Nilfisk med et fald på 12,4 pct. til 257 kr.

Investorerne sender aktien ned som konsekvens af, at selskabet har nedjusteret forventningerne til 2018 til en samlet organisk vækst på 2 pct., mens forventningen tidligere lød på en vækst på organisk basis i niveauet 3-4 pct., fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen torsdag morgen.

Selskabet oplyser også, at det har besluttet at afvikle Outdoor-forretningen og har solgt den amerikanske forretning for udstyr til skadeservice, og det vil have en negativ effekt på resultaterne i fjerde kvartal

Danske Bank falder 2,3 pct. til 141,25 kr., efter at DNB har skåret en betragtelig luns af sit kursmål. Den norske bank mener nu, at aktien kan blive 185 kr. værd, mens det tidligere kursmål lød på 235 kr. Anbefalingen går fortsat på "køb". Det fremgår af Bloomberg News.

Morgan Stanley har haft FLSmidth i kikkerten og har sænket kursmålet til 430 kr. fra 448 kr. Finanshuset gentager anbefalingen "ligevægt".

FLS falder med 2,4 pct. til 348,20 kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs