IMF fraråder Italien at øge statsunderskuddet

Den Internationale Valutafond, IMF, advarer den italienske regering om ikke at overskride EU's udgiftspolitik, efter den italienske regering har offentliggjort planer om et underskud på 2,4 pct. af landets bruttonationalprodukt (BNP) næste år. Det skriver The Guardian.
Foto: Davide Mauro / Stock.xchng
Foto: Davide Mauro / Stock.xchng
RITZAU FINANS

IMF tilslutter sig hermed EU i opgøret med det italienske regeringsforbunds plan om at øge landets gæld gennem lån i næste budget.

Fonden opfordrede ved sin årlige konference denne uge den italienske regering til at efterleve EU's finanslove, hvis ikke Italien vil risikere et investoroprør, der i sidste kan føre til misligholdt gæld.

"Vores bekymring omkring Italien er, at det er afgørende for finanspolitikken, at markedstilliden opretholdes. Og vi har set resultatet af statsobligationerne sprede sig over de sidste måneder. Det har bestemt bidraget til den italienske økonomis nedgang, og gør økonomien mere udsat for chok," sagde cheføkonom Maurice Obstfeld ved den årlige konference ifølge The Guardian.

Det italienske regeringsforbunds mål er et underskud på 2,4 pct. af Italiens BNP - en tredobling i forhold til sidste regerings mål - gennem forbrugsudgifter. Det er på trods af, at Italiens gæld allerede lyder på 130 pct. af landets BNP og dermed kun er overgået af Grækenland i EU.

Deadlinen for indsendingen af den italienske regerings budgetudkast til EU-Kommissionen skal ske inden den 15. oktober.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også