FinansWatch

Finanstilsyn: Investorer i korte shortpositioner har tabt på sats

En analyse fra Finanstilsynet viser, at hvis man ser på gevinsterne hos shortsælgerne i danske aktier, har de tabt på deres korte positioner de senere år.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Ser man på gevinsterne hos shortsælgerne i danske aktier, så har de tabt på deres korte positioner de senere år.

Det viser en analyse fra Finanstilsynet.

"Siden 2013 har de samlet set realiseret et nettotab på 8,2 mia. kr. på deres korte positioner i danske aktier," skriver tilsynet.

Underdirektør i tilsynet Anders Balling siger dog, at hedgefondenes succes ikke kan måles ud fra afkastet på deres korte positioner i danske aktier alene.

"Short selling foretages typisk af hedgefonde, der investerer i en relativ kusudvikling, altså hvordan én aktie klarer sig i forhold til en anden aktie. En kort position i en dansk aktie indgår derfor typisk som et led i en bredere og mere overordnet investeringsstrategi," siger han om analysen.

"Selv om "short sellerne" siden 2013 samlet set har tabt over 8 mia. kr. på deres korte positioner i danske aktier, kan de godt have haft positive afkast på deres overordnede strategier. Bag det samlede tab ser vi desuden en stor spredning i de enkelte positioners afkast, og at der er en del "short sellere", der har tjent på deres korte positioner på det danske aktiemarked," siger Anders Balling.

Ritzau Finans lister de ti mest shortede aktier på det danske aktiemarked i denne rækkefølge: NKT, Bavarian Nordic, Pandora, FLSmidth, Vestas, William Demant, Genmad, Ambu, ALK og Lundbeck. (Kilde: Finanstilsynet)

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs