Danske Bank fastholder udbyttepolitik trods krav om ekstra polstring
Finanstilsynet har påbudt Danske Bank at polstre sig med mindst 10 mia. kr. som følge af forøgede risici som følge hvidvasksagen i Estland. Det er 5 mia. kr. mere, end Finanstilsynet oprindeligt krævede i forbindelse med en tidligere gennemgang af risiciene i maj.
Danske Bank har derfor øget målsætningen for den egentlige kernekapitalprocent til omkring 16 pct. fra tidligere 14-15 pct., og bestyrelsen har for at polstre banken besluttet at stoppe det igangværende aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. kr.
Den nye målsætning for kernekapitalprocenten ændrer dog ikke bankens udbyttepolitik. Til gengæld meldte banken i dag ud, at man stopper sit aktietilbagekøbsprogram.
"Det ændrer ikke vores udbyttepolitik som sådan. Vi har haft en forholdsvis balanceret politik, hvor vi betaler lidt mindre i udbytte, end mange af de nordiske banker. Til gengæld har vi så haft et tilbagekøbsprogram. Vi fortsætter derfor med den udbyttepolitik, vi har haft hidtil, som er 40-60 pct. af overskuddet," siger Morten Mosegaard, der er økonomidirektør i Danske Bank til Ritzau.
Hvornår tilbagekøbsprogrammet vil blive genoptaget er endnu for tidligt at sige.
Danske Bank udbetalte et udbytte på 10 kr. per aktie i marts, og analytikere venter ifølge Bloomberg, at banken udbetaler et udbytte på 11 kr. for 2018 i marts næste år.
/ritzau/FINANS