Danske Bank fastholder udbyttepolitik trods krav om ekstra polstring

Danske Bank har ingen planer om at ændre sin udbyttepolitik, selv om Finanstilsynet har bedt banken om at sætte flere penge til side som følge af hvidvasksagen i Estland.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Finanstilsynet har påbudt Danske Bank at polstre sig med mindst 10 mia. kr. som følge af forøgede risici som følge hvidvasksagen i Estland. Det er 5 mia. kr. mere, end Finanstilsynet oprindeligt krævede i forbindelse med en tidligere gennemgang af risiciene i maj.

Danske Bank har derfor øget målsætningen for den egentlige kernekapitalprocent til omkring 16 pct. fra tidligere 14-15 pct., og bestyrelsen har for at polstre banken besluttet at stoppe det igangværende aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. kr.

Den nye målsætning for kernekapitalprocenten ændrer dog ikke bankens udbyttepolitik. Til gengæld meldte banken i dag ud, at man stopper sit aktietilbagekøbsprogram.

"Det ændrer ikke vores udbyttepolitik som sådan. Vi har haft en forholdsvis balanceret politik, hvor vi betaler lidt mindre i udbytte, end mange af de nordiske banker. Til gengæld har vi så haft et tilbagekøbsprogram. Vi fortsætter derfor med den udbyttepolitik, vi har haft hidtil, som er 40-60 pct. af overskuddet," siger Morten Mosegaard, der er økonomidirektør i Danske Bank til Ritzau.

Hvornår tilbagekøbsprogrammet vil blive genoptaget er endnu for tidligt at sige.

Danske Bank udbetalte et udbytte på 10 kr. per aktie i marts, og analytikere venter ifølge Bloomberg, at banken udbetaler et udbytte på 11 kr. for 2018 i marts næste år.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også