FinansWatch

Jyske Bank sænker anbefaling på Nordea-aktie

Optimismen er ikke længere helt så let at spore hos Jyske Bank, når det kommer til storbanken Nordea, som har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" af finanshuset.

Kursmålet for Nordea-aktien lyder fortsat på 75 kr., fremgår det af en analyse onsdag fra Jyske Bank.

Baggrunden for justeringen af anbefalingen skal findes i den kortsigtede værdisætning, vurderer finanshuset i analysen.

"Nordeas kernenettorenteindtægter er stadig under intens marginpres, og mens volume-trends langsomt forbedres, mener vi, at den kortsigtede værdisætning er strakt ud," skriver analytiker Simon Hagbart Madsen.

"Vi forventer fortsat en gradvis forbedring af toplinje-trends og kan godt lide bankens langsigtede løfte - drevet af bankens igangværende digitale transformation og omkostningseffektivitetsforanstaltninger."

Andet kvartal af 2018 bød ellers på den første kvartalsvise forbedring i nettorenteindtægterne siden første kvartal af 2017, men det har altså ikke været nok til at overbevise finanshuset.

"Den negative vækst i kernenettorenteindtægter accelererede til 3 pct. på kvartalsbasis. Det var ansporet af et dramatisk marginpres, som med længder opvejede den bedre volume-trend," skriver analytikeren.

"Mens vi forventer forbedrede topline-trends, vil vi gerne se stærkere volume-trends i følgeskab med noget nær stabile marginer, før vi kan anse Nordeas toplinjebekymringer for at være en del af fortiden," skriver han.

Nordea-aktien stiger 1,3 pct. til 68,96 kr. onsdag morgen.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs