FinansWatch

Banker til vejrs i grønt marked

Bankaktierne stiger onsdag på det danske eliteindeks, efter at det tirsdag blev til kursfald oven på negative euro-udtalelser fra Italien.

Nordea lægger sig i front i indekset med en stigning på 1,4 pct. til 69,98, mens Danske Bank stiger 0,6 pct. til 169,75. Jyske Bank lægger 0,5 pct. til og handles til 306,40.

C25-indekset er åbnet i lettere positivt terræn med en stigning på 0,1 pct. til 1120,80. Tirsdag var fornyet uro Italien med til at trække de europæiske aktiemarkeder - særligt banksektoren - ned.

Det danske eliteindeks faldt med 0,2 pct. til 1120,31. Lederen af det italiensk underhus' budgetkomité udtalte, at landets gældsproblemer kan løses ved at genindføre sin egen valuta, hvilket han siden har trukket tilbage.

Premierminister Giuseppe Conte har ligeledes lagt afstand ved at pointere, at euro er "endegyldig".

Ambu-aktien stryger onsdag til vejrs i det danske eliteindeks med en stigning på 2,1 pct. til 168,50 kr. Selskabet holder torsdag kapitalmarkedsdag med fokus på de finansielle udsigter og aktiviteterne i Nordamerika samt på markedet for engangsendoskoper.

Analytikerne i Goldman Sachs har ændret på anbefalinger og kursmål for både transport- og logisitikselskabet DSV og ISS.

For DSV har storbanken løftet sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "sælg". Kursmålet er ligeledes blevet hævet - til 583 kr. fra 424 kr. - fremgår det af data fra Bloomberg News. Aktien reagerer med en stigning på 0,9 pct. til 581,80 kr.

I den anden ende af eliteindekset er ISS at finde med et fald på 2,3 pct. til 225,80 kr. Goldman Sachs har sænket sit kursmål for aktien til 240 kr. fra 285 kr., mens anbefalingen af aktien er sænket til "neutral" fra "køb".

Blandt sidepapirerne er der onsdag fokus på Bioporto, der stiger med 6,9 pct. til 60,5 kr. Biotekselskabet præsenterede tirsdag efter børslukketid lanceringen af et nyt studie af nyretesten NGAL til børn.

Det kan potentielt udvide markedet for Biporto, der har NGAL-testen godkendt i Europa, men endnu ikke i USA.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs