FinansWatch

Italienske banker står for skud efter budgetaftale

En række bankaktier især i Italien falder tilbage fra starten af fredagens europæiske aktiehandel, efter den italienske regering torsdag aften præsenterede et budgetforslag for 2019.

Foto: Davide Mauro / Stock.xchng

Banksektoren - og i særlig grad de italienske banker - falder tilbage fra starten af fredagens europæiske aktiehandel, efter at regeringen i Italien torsdag aften præsenterede et budgetforslag for 2019.

Det peger på et underskud på 2,4 pct. af bruttonationalproduktet (BNP) trods indvendinger fra finansminister Giovanni Tria, der pressede på for et loft på først 1,6 pct. og senere 2,0 pct.

Han bliver dog på posten "for landets bedste", oplyste han torsdag aften.

Men budgetforslaget rammer de finansielle markeder hårdt, og fredag morgen banker statsrenterne i Italien i vejret, mens aktierne falder tungt.

Særligt bankerne er udsatte på aktiemarkedet, og som helhed falder banksektoren under Stoxx 600-indekset med 1,7 pct. - trukket ned af særligt de italienske bankaktier.

Banco BPM falder med 6,9 pct., mens Unicredit bakker 5,2 pct., og Intesa Sanpaolo falder 5,1 pct.

Blandt statsobligationerne stiger den tiårige italienske rente med 24 basispoint til 3,14 pct., når man sammenligner med niveauet ved dansk lukketid torsdag.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs