FinansWatch

Afdæmpet Federal Reserve sendte renten ned

Både de danske statsobligationer og de amerikanske renter er nedadgående. Stramningerne i USA er milde og bliver taget godt imod af markedet, siger porteføljemanager.

Renterne på de danske statsobligationer lukkede lavere torsdag, hvor handlerne vågnede til rentefald i USA onsdag.

Inflationstal fra Tyskland dæmpede dog optimismen i løbet af formiddagen, da statistikkerne afslørede, at prisstigningstakten er på vej op.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 1 basispoint lavere end onsdag i 0,45 pct. efter en overgang at have ligget hele 6 basispoint lavere i morgenens handel.

De amerikanske renter faldt onsdag aften, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ventet hævede sin ledende rentesats med 25 basispoint. Samtidig sløjfede centralbanken sin formulering om, at pengepolitikken er "lempelig" og hævede sit estimat for den langsigtede neutrale rente til 3 pct. fra 2,9 pct.

"Alt i alt var det lidt strammende meldinger, men på en mild måde, som gjorde, at obligationsmarkedet tog det positivt op," siger seniorporteføljemanager Martin Lundholm fra Spar Nord til Ritzau Finans.

Siden kastede tyske inflationstal dog grus i maskineriet. 2,3 pct. steg de tyske forbrugerpriser med på årsbasis i september, mens analytikere havde ventet en stigning på bare 2 pct. Den højere inflation øger risikoen for, at Den Europæiske Centralbank på sigt vil stramme pengepolitikken.

/ritzau/FINANS

Analytiker: Federal Reserve er på autopilot

Fed hæver renten - signalerer en renteforhøjelse mere i år

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs