DAB-formand om overtagelsesinteresse: Altid åbne for henvendelser

Som børsnoteret virksomhed skal man altid være åben over for henvendelser, siger formanden for Danske Andelskassers Bank efter Spar Nord-interesse.
Foto: Steffen Moses
Foto: Steffen Moses
AF RITZAU FINANS

Lige nu og her kan Danske Andelskassers Bank (DAB) ikke kommentere, om et fuldstændigt overtagelsestilbud fra Spar Nord vil være interessant. Men falder der et officielt tilbud, så skal der nok komme en tilkendegivelse.

Sådan lyder det fra Anders Hestbech, bestyrelsesformand i DAB, efter at Spar Nord tidligere på onsdagen overtog en aktiepost på 27,05 pct. i banken og samtidig ytrede interesse for at arbejde mod en fuldkommen overtagelse af branchekollegaen.

"Eftersom vi skal varetage aktionærernes interesser, så skal vi altid være åbne over for henvendelser. Og kommer der et konkret bud, så ligger det også i sagens natur, at vi skal komme med en holdningstilkendegivelse," siger han.

"Men der er nogle regler og nogle rammer, som vi skal følge som børsnoteret virksomhed, og derfor kan jeg ikke sige mere omkring det på nuværende tidspunkt," siger Anders Hestbech.

Spar Nord har betalt 236 mio. kr. for de 39,32 mio. overtagne aktier i DAB, hvilket svarer til en købskurs på 6 kr. per aktie og en merpris på 58,8 pct. i forhold til tirsdagens slutkurs for aktien på 3,78 kr.

Om en betaling på omkring 6 kr. per aktie er interessant for DAB, kan bestyrelsesformanden ikke kommentere. Han forklarer i stedet, at han sammen med resten af bestyrelsen nu vil overveje det videre forløb oven på Spar Nords interesse.

"Vi har til opgave at varetage alle aktionærers interesser, og vi skal vurdere, hvad der er den bedste løsning. Og det er det, vi skal i gang med nu. Der skal vi til at vurdere både på kort og lang sigt," siger Anders Hestbech.

Aktieposten på 27,05 pct. har Spar Nord overtaget af Lind Invest, som er ejet af den aarhusianske rigmand Henrik Lind. Ifølge mediet Finans realiserer sælgeren en gevinst på omkring 115 mio. kr. på mindre end tre års ejerskab i DAB.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også