FinansWatch

Goldman Sachs: Danske Bank kan absorbere milliardbøde for hvidvask

Danske Bank er robust nok til at håndtere en bøde for sin hvidvasksag i størrelsesordenen 6,8-15,1 mia. kr. Men en noget større bøde kan udfordre banken, lyder det i analyse fra Goldman Sachs.

Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Danske Bank har kapitalen og lønsomheden til at håndtere en betydelig bøde i sagen om hvidvask, mener analytikere fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ifølge Bloomberg News.

Ligger bøden i niveauet fra 6,8 mia. kr. til omkring 15,1 mia. kr., vil banken fortsat kunne komme i mål med sin målsætning om en kernekapital - CET1 - på 14-15 pct. og samtidig være i stand til at fortsætte sin udlodningspolitik, skriver Goldman Sachs.

Overstiger bøden 50 mia. kr., vil det til gengæld gøre det svært for banken at leve op til polstringskravene, selv hvis Danske Bank afblæser sin udlodning.

Det vil dog sende bankens kernekapital under 3 pct., hvis bøden bliver så heftig, at den ryger op omkring 58 mia. kr., hedder det videre ifølge Bloomberg News.

Goldman Sachs-analytikerne peger på, at konklusionerne på bankens interne undersøgelse, der bliver fremlagt onsdag i næste uge, vil klarlægge størrelsen og omfanget af mistænkelige transaktioner i den estiske afdeling og samtidig adressere ledelsens fremtid.

De drypvise læk fra undersøgelsen har øget spekulationerne omkring fremtiden for administrerende direktør Thomas F. Borgen og bestyrelsesformand Ole Andersen.

Wall Street Journal skrev fredag, at overførsler på 960 mia. kr. i 2007-2015 bliver undersøgt i bankens interne rapport.

Danske Bank-aktien har den seneste tid været tynget af hvidvasksagen og frygten for en klækkelig bøde. Aktien falder onsdag 1,6 pct. til 168 kr.

/ritzau/FINANS

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere