FinansWatch

Klumme: Derfor bør forsikringsselskaber dele data

"Lad os få snebolden til at rulle". Sådan lyder det fra Lars Bay Nielsen, chef for Financial Service hos konsulenthuset Accenture, i en ny klumme på FinansWatch. Han opfordrer flere forsikringsselskaber til at åbne deres virksomheder og dermed give samarbejdspartnere mulighed for at tilgå data for at kunne udvikle nye produkter.

PR/Accenture
Lars Bay Nielsen, chef for Financial Service hos konsulenthuset Accenture Foto: PR/Accenture

Lars Bay Nielsen, chef for Financial Service hos konsulenthuset Accenture, ser gerne, at flere forsikringsselskaber bliver "platformselskaber," som forbinder mennesker og processer gennem en teknologisk infrastruktur i stedet for at være "traditionelle transaktionsselskaber."

Det skriver han i ny klumme på FinansWatch.

Denne udvikling skal ifølge Lars Bay Nielsen tage udgangspunkt i tekniske grænseflader kaldet API'er (Application Programming Interface). API er en softwaregrænseflade, som kan give forsikringsselskaber mulighed for at dele information på tværs af digitale platforme. Den gør det blandt andet muligt for andre virksomheder at sælge et forskikringsselskabs forsikringsaftaler gennem samarbejdspartneres website eller app.

Men at tage det skridt som selskab er både en trussel og en mulighed, mener Lars Bay Nielsen. Alligevel opfordrer han selskaber til at gøre det, som han skriver i klummen:

"Forsikringsselskabers platforme her i Norden er i deres nuværende form i mange tilfælde ikke gearet til disse forretningsmodeller, og derfor kræver det selvsagt en del teknisk tilpasning. Alligevel ligger den største udfordring i mine øjne stadig i den strategiske beslutning, hvor selskaberne vover pelsen og stiller deres data til rådighed."

Læs hele klummen:

Fremtidens forsikringsselskab deler data

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere