FinansWatch

KPMG-chef: EU skal prioritere forskning i nye krypteringsteknikker

Kvantecomputerne vil revolutionere den finansielle sektor og en lang række andre brancher, så derfor er der brug for en samlet strategi fra EU's side, som sikrer, at Europa ikke taber kapløbet om kvanteherredømmet. Det skriver Bent Dalager, partner i KPMG, i ny klumme på FinansWatch.

Foto: PR/KPMG

Kapløbet om at blive den første til at komme med en kvantecomputer, der vil betyde et eksponentielt spring i regnekraft, er i fuld gang mellem Kina, USA og EU.

Særligt i den finanssielle sektor vil man mærke konsekvenserne af de nye teknologier, da nogle typer krypteringer vil kunne brydes af de nye kvantecomputere. Derfor er det vigtigt, at dansk erhvervsliv får afsøgt, om der er behov for at prioritere anderledes, mens tid er.

Det skriver Bent Dalager, partner i KPMG, i en klumme på FinansWatch.

"Heldigvis kan kvantecomputeren også bruges til at udvikle helt nye typer krypteringsteknikker, og allerede nu er der simulatorer på markedet, som kan give smagsprøver på, hvad kvantecomputeren er i stand til. Derfor håber vi på, at et anseeligt beløb af EU's forskningsmilliarder også vil gå til forskning i kvantekryptering," lyder det blandt andet fra Bent Dalager.

Læs hele klummen nedenfor:

Kampen om kvanteherredømmet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs