FinansWatch

Nyt skattefradrag kan være med til at løse pensionsproblem

Et nyt fradrag kan løse det problem, at det for nogle pensionskunder ikke kan betale sig at spare ekstra op til pension på grund af modregning i offentlige ydelser. Det skriver Berlingske.

Foto: /ritzau/Lærke Posselt

Fra i år skal et nyt fradrag bidrage til at løse det såkaldte samspilsproblem, der betyder, at det især for lavindkomstgrupper i de sidste år på arbejdsmarkedet ikke kan betale sig at spare op til pension på grund af modregning i offentlige ydelser.

Det skriver Berlingske, der oplyser, at alle får del i det såkaldte ligningsmæssige fradrag. For de danskere, der får mest ud af det, nemlig topskatteydere med højst 15 år til pension, resulterer det i en stigning på 5.600 kr. i rådighedsbeløbet. Det kan dog også benyttes til yderligere pensionsopsparing, hvilket giver mulighed for at indbetale 11.900 kr. mere om året og stadig bevare et uændret rådighedsbeløb, sammenlignet med inden det nye skattefradrag trådte i kraft, skriver Berlingske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs